موافقت نامه تجارت آزاد میان ایران و صربستان عملیاتی شود
رئیس اتاق ایران معتقد است: برای اینکه سطح روابط اقتصادی میان ایران و صربستان با روابط سیاسی دو کشور همتراز شود علاوه بر حل مشکل مبادلات مالی، تعرفه های گمرکی نیز باید اصلاح شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و صربستان می تواند یکی از موانع مهم در تبادلات تجاری دو کشور را از سر راه بردارد.
حسین سلاحورزی در نشست با معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه صربستان، افزود: سطح روابط تجاری ایران و صربستان متناسب با سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و برای افزایش مبادلات تجاری باید تلاش بیشتری کنیم. علاوه بر وجود موانعی در مبادلات مالی موضوع مربوط به تعرفهها هم مانع جدی در تبادلات دو کشور است.
او ابراز امیدواری کرد: با توجه به تجربه موفق صربستان در امضای موافقتنامه تجارت آزاد با ترکیه، اوراسیا و اروپا، موافقتنامه تجارت آزاد این کشور با ایران هم عملیاتی شود.
رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه ارتباط مستقیم با اتاق صربستان را به طور جدی دنبال خواهد کرد، گفت: زمینههای مختلفی از جمله امکان سرمایهگذاری مشترک برای همکاری بین بخشهای خصوصی دو کشور وجود دارد که نباید آنها را از دست داد.
نیازمند نقشه راه مشترک با صربستان هستیم
پیام باقری، نایب رئیس اتاق ایران نیز در این نشست، گفت: به عنوان نمایندگان بخش اقتصادی کشور ماموریت جدی داریم برای توسعه روابط اقتصادی ایران و سایر کشورها تلاش کنیم. ایران و صربستان ظرفیتها و نیازها و انتظاراتی دارند که با شناسایی دقیق این نیازها و ظرفیت ها میتوان روابط اقتصادی دو کشور را توسعه داد.
او با تاکید بر اینکه نیازمند نقشه راه مشترک هستیم ادامه داد: اتاق ایران آمادگی دارد طراحی این نقشه را با مشارکت اتاق صربستان اجرایی کند.
شورای تجاری میان اتاقهای ایران و صربستان تشکیل شود
یگدا لازاروویچ، معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه صربستان با بیان اینکه دولت این کشور از ابزارهای دیپلماتیک برای گسترش تجارت با ایران استفاده میکند، گفت: از آنجا که روابط سیاسی ایران و صربستان در بهترین شرایط قرار دارد، فرصت خوبی برای توافقات اقتصادی فراهم شده است و در این مسیر اتاقهای بازرگانی دو کشور نقش مهمی دارند.
او با اشاره به علاقهمندی زیاد شرکتهای صرب برای سرمایهگذاری در ایران، ادامه داد: با برقراری روابط نزدیک میان تمام ارکان دولتی و بخش خصوصی ایران و صربستان حتما به نتایج خوبی در افزایش سطح همکاریها میرسیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه صربستان نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه شیوه مناسبی از تبادل کالا و پرداخت بین دو کشور ایجاد شده است، افزود: ما از امضای توافقنامه تجارت آزاد با ایران استقبال میکنیم و امیدوارم مقدمات انجام آن در کمیسیون مشترک اقتصادی که قرار است به زودی برگزار شود، انجام شود.
او پیشنهاد تشکیل شورای تجاری میان اتاقهای بازرگانی ایران و صربستان با هدف اعتمادسازی و حمایت بیشتر از تجار دو کشور را مطرح کرد.
تشکیل شورای تجاری روابط اقتصادی دو کشور را تقویت خواهد کرد
دانیلا استراژاک، دستیار رئیس جمهور صربستان در اتاق بازرگانی این کشور هم با اشاره به وجود مشکلاتی در سیستم پرداخت بین ایران و صربستان، تاکید کرد: دوست داریم قدمهای عملی برای رفع موانع تجارت میان دو کشور بداریم.
او با بیان اینکه ایجاد شورای تجاری بین دو کشور سادهترین راه برای تقویت روابط اقتصادی بین ایران و صربستان است، افزود: ابتدا روسای دو اتاق باید برای تشکیل این شورا توافقنامه امضا کنند تا وارد مراحل اجرایی شویم. حدود 15 تا 20 شرکت از طرف صربستان در این شورا حاضر خواهند بود و هر طرف رئیس خود را در شورا خواهد داشت. بر اساس علاقه دو طرف این شورای تجاری یک یا دو بار در سال برگزار خواهد شد تا درباره فرصتهای همکاری و چالشهای موجود به طور مستقیم گفتوگو شود.
رئیس اتاق ایران نیز با استقبال از تشکیل شورای تجاری میان اتاقهای ایران و صربستان گفت: اگر پیشنویس تشکیل این شورا مورد توافق قرار بگیرد میتوان وارد مراحل اجرایی شد.
مهدی بخشنده، رئیس کمیته مشترک ایران و صربستان نیز با اشاره به روند رو به رشد مبادلات اقتصادی ایران صربستان در دو سال گذشته، افزود: خوشبختانه موفق شدیم مشکلات بانکی را بین تجار دو کشور حل کنیم. با این مدل صربستان می تواند به عنوان کشور ثالث و واسطه در حل مشکلات بانکی ایران عمل کند.
او گفت: تشکیل شورای تجاری و دریافت تاییدیه برای تجار دو طرف، اعتماد میان تجار را افزایش خواهد داد.
شرکت افق اقتصاد امین جوان عضو یکی از اعضای کمیته مشترک ایران و صربستان امیدوار است تجارت بین دو کشور روز به روز گسترش یابد.