بازار عربستان سعودی - یک فرصت تجاری جدید برای شرکت های صربستان

 


نمایندگان اتاق بازرگانی صربستان (PKS)) در ریاض حضور داشتند و در آنجا یک سری گفتگوهای مهم با همکاران موسسات و انجمن های تجاری عربستان سعودی برای بهبود روابط اقتصادی بین دو کشور و افزایش صادرات صربستان به بازار عربستان سعودی انجام شد.
در این جلسات اعلام شد که فرصت های زیادی برای همکاری های اقتصادی فشرده تر در بخش هایی مانند کشاورزی، انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، سرمایه گذاری وجود دارد. با نمایندگان اتاق‌های عربستان، امکان تشکیل شورای تجاری متشکل از شرکت‌های صربستان و عربستان سعودی با هدف اجرای سریع‌تر پروژه‌ها و مشاغل خاص مورد بررسی قرار گرفت.

 

 "بازار عربستان سعودی یکی از جذاب ترین بازارهای خاورمیانه برای جامعه تجاری صربستان است. این کشور به شدت با تنوع و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش‌هایی که به عنوان محرک‌های اصلی  اقتصاد شناخته می‌شوند، یعنی انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری و صربستان از مزیت‌های نسبی در آن‌ها شروع کرده است. می توان گفت که عربستان سعودی همان چیزی است که ده سال پیش دبی بود - کشوری با فرصت ها با چشم اندازی روشن از پیشرفت، استراتژی تعیین شده و اهداف مشخص، باز برای همکاری و تبادل دانش و تجربه با سایر کشورها.

از دانیلا استریژاک،
دستیار مدیر بخش بین المللی سازی  اتاق بازرگانی صربستان.

 

 

به گفته وی، این کشور از طریق تنوع بخشی و اقتصاد پایدار، در حال تقویت موقعیت کلی اقتصادی خود در منطقه خاورمیانه به عنوان بازیگر اصلی منطقه ای در تجارت بین المللی با آفریقا، آسیا و اروپا است که فرصت هایی را برای شرکت هایی از این منطقه مخصوصا صربستان باز می کند.

وی همچنین به امکان صادرات بیشتر محصولات کشاورزی از صربستان به ویژه میوه ها و سبزیجات تازه و منجمد اشاره کرد. اگرچه صربستان قبلاً این کالاها را به بازار عربستان صادر می کند، اما برنامه افزایش سهم صادرات صربستان و همچنین معرفی شرکت های جدید به بازار است.

با این هدف، اتاق بازرگانی صربستان تیمی را برای همکاری اقتصادی با عربستان سعودی ایجاد کرده است که با آموزش شرکت‌های تجاری خارجی تولیدکننده میوه‌ها و سبزیجات تازه و منجمد برای صادرات به این بازار سروکار دارد. او همچنین انتظار دارد شرکت هایی از صربستان در نمایشگاه غذای عربستان در ماه ژوئن شرکت کنند.

اتاق بازرگانی صربستان همچنین به شرکای سعودی فعالیت هایی را که در رابطه با استراتژی هیدروژن و تشکیل خوشه هیدروژن به گفت و گو پرداخت، که میزبانان علاقه زیادی به آن دارند، بحث و گفتگو در مورد پروژه هایی با موضوع انرژی سبز و تولید هیدروژن سبز در صربستان ارائه شد.
ایگور کرونجا، مشاور رئیس اتاق بازرگانی صربستان گفت که همکاری و تماس های فشرده تر بین آژانس همکاری دیجیتال عربستان سعودی و مرکز تحول دیجیتال اتاق بازرگانی صربستان مورد توافق قرار گرفته است.
در این سفر سه روزه، هیات اقتصادی صربستان شامل نمایندگانی از وزارت امور خارجه و سفارت صربستان در ریاض با نمایندگان وزارتخانه های انرژی، امور خارجه، گردشگری و ... فناوری اطلاعات، وزارت سرمایه گذاری و همچنین آژانس همکاری دیجیتال انجام شد.

یاگودا لازارویچ، معاون وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی اقتصادی، خاطرنشان کرد که صربستان و عربستان سعودی روابط دوجانبه خوبی دارند که اخیراً با بازدیدهایی در بالاترین سطوح به طور قابل توجهی تشدید شده است که فرصت های زیادی را برای همکاری در بخش های مختلف اقتصاد که می تواند برای جوامع تجاری در هر دو کشور جالب باشد.

بر اساس داده های موسسه آمار جمهوری، در سال 2021، کل تجارت خارجی کالا بین صربستان و عربستان سعودی بالغ بر 113.5 میلیون دلار بوده است که نسبت به سال 2020 افزایش 59.6 درصدی داشته است. همچنین مازاد صربستان به 39.3 میلیون دلار رسید.

اقتصاد عربستان سعودی مبتنی بر نفت است، با در نظر گرفتن اینکه این کشور 16 درصد از ذخایر جهان از این منبع انرژی را در اختیار دارد. عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است و نقش پیشرو در سازمان اوپک دارد.

دولت این کشور به منظور بهبود وضعیت اقتصاد کشور و کاهش وابستگی شدید آن به نفت، از آغاز اصلاحات بلندپروازانه اقتصادی تحت عنوان چشم انداز 2030 خبر داد. عربستان قصد دارد با سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سایر کشورها امنیت غذایی کشور را تامین کند.
از سال 2009، عربستان سعودی بیش از 11 میلیارد دلار در بخش کشاورزی در خارج از کشور (سودان، مصر، اتیوپی، ترکیه) سرمایه گذاری کرده است.

عربستان سعودی با بیش از 33 میلیون مصرف کننده، بزرگترین بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در خاورمیانه و شمال آفریقا را دارا می باشد.

 

۵
از ۵
۱۵ مشارکت کننده